Over de maker

Mijn naam is Hans Kock en ik ben psycholoog, om precies te zijn loopbaanpsycholoog. In de praktijk van mijn eigen bureau heb ik veel ervaring opgedaan met allerlei vragen op het gebied van studie- en beroepskeuze. Daarnaast ben ik auteur van de methode Koerswijzer. Er zijn inmiddels 8 werkboeken, elk met digitale ondersteuning, voor leerlingen van het VMBO en HAVO/VWO (uitgegeven bij uitgeverij Esstede, zie www.esstede.nl ). Door middel van allerlei opdrachten help ik hen bij het maken van keuzes op het gebied van studie en beroep. Het is tevens mijn passie om die ingewikkelde wereld van opleiding en beroep meer inzichtelijk te maken. Zo ontwikkel ik voortdurend allerlei materialen en methodieken. Met de sites mijnstudiekeuze.nl, kieswijzermbo.nl en mijnprofielkeuze.nl wil ik jongeren helpen bij de zo ontzettend lastige keuze van studie, beroep of profiel. Met het boek 'Help mijn kind moet kiezen ' geef ik ouders handvatten om met hun zoon of dochter aan de slag te gaan met hun studiekeuze.